Tätä on FullFocus

Jos haluat tutustua minuun ja valmennustyyliini enemmän, olet oikeassa paikassa! Tältä sivulta löydät tietoa ja taustoja FullFocus Coaching -yrityksen ja Paremminvoivaksi -sloganin takaa häärivästä valmentajasta.

Valmennusfilosofiani ytimessä

Jokaisella on vain yksi keho, jota tulisi vaalia. Toimintakykyinen keho on mielekkään liikkumisen perusta. Omassa kehossa pitää voida tuntea olonsa mukavaksi ja se saa myös näyttää omasta mielestä hyvältä. Hyvinvoivassa kehossa myös mieli voi hyvin.

Ravitsemus on yksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kulmakivistä. Terveyttä edistävä ruokavalio sekä terve, joustava suhde syömiseen lisäävät hyvää oloa kaikilla hyvinvoinnin osa-alueilla.

FullFocus Coaching - Hölkkäklubi

Liikunnalla on lukuisia suotuisia vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin. Jotta liikunnasta tulee osa elämää, sen tulee olla mielekästä ja itselle sopivaa, fyysistä palautumista unohtamatta.

Hyvinvointitaidot

Kokonaisvaltainen hyvinvointi pitää sisällään myös psyykkisen / henkisen hyvinvoinnin, ja tätä osaa tulisi myös huoltaa ja vahvistaa, palautumiseen panostaen. Onneksi hyvinvoinnin mielentaitoja voi oppia ja kehittää. Pohjimmiltaan hyvinvointi kumpuaa sisältä, korvien välistä ja tie pysyviin muutoksiin alkaa aina mielestä.

Arvot

Jokainen ihminen on ainutlaatuinen ja tärkeä – yksilö. Ei ole olemassa yleispäteviä ohjeita, jotka sopisivat kaikille. Jokaisella on omat arjen raamit, joihin löydetään sopivat ratkaisut kokeilemalla ja soveltamalla. Se, mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle.

Ihminen on fyysinen, psyykkinen, henkinen ja sosiaalinen kokonaisuus, jossa kaikki osat vaikuttavat toisiinsa. Valmentaminen on tämän kokonaisuuden huomioon ottamista. Ihminen voi hyvin, kun hän voi kokonaisvaltaisesti hyvin. Minulle jokainen ihminen on kokonainen ihminen.

Ihminen on aina sidoksissa aikaan, paikkaan ja yhteiskuntaan – lyhyesti sanottuna elämään. Hyvinvointi ei ole irrallinen osa elämää, vaan itse elämää ja siksi sen eteen tehtävä työ tulee maistua elämältä. Joustavasti arjen mukana.

Valmentaminen on luottamuksellinen vuorovaikutussuhde kahden ihmisen välillä. Aito läsnäolo on kaiken vuorovaikutuksen ydin. Haluan olla läsnä oleva valmentaja, jolla on sekä kuulevat korvat, näkevät silmät, auttavat kädet että suuri sydän.

Kuka olen?

Olen Saila, hymyilevä energiapakkaus. Olen kuuntelija, kannustaja, ymmärtäjä, kädestä pitäjä, rohkaisija, auttaja, tukija ja opettaja, joka haluaa ihmisten onnistuvan ja voivan hyvin. 

Oman yritykseni tapahtumien, kurssien ja työhyvinvointipalveluiden ohessa valmennan FITFARMilla, jossa näet minut päävalmentajana mm. KETO+ – ja Muutosjengi-valmennuksissa sekä Personal -yksilövalmentajana.

”Älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon” ei sovi tyyliini valmentaa. Haluan olla ihminen ihmiselle ja toimia esimerkkinä, eikä silloin voi toimia toisin mitä opettaa. Kaikessa inhimillisyydessäni ja helposti lähestyttävyydessäni haluan kertoa sinulle, että on ihan ok poiketa välillä siltä kultaiselta keskitieltä. On ihan ok tehdä virheitä ja epäonnistuakin. Se on elämää se.

Valmentajakin on vain ihminen, ja hyvä niin. Kuka ymmärtäisikään ihmistä paremmin kuin toinen ihminen. Vaikka valmentajan rooli ei ole olla ystävä, valmennustyylini on aina yhtä tasavertainen, kunnioittava ja luottamuksellinen kuin jos olisit paras ystäväni.

Olen sitten puhelimen päässä, sähköpostikeskustelussa, somessa tai ihan livenä, olen oma aito itseni, koska haluan sinunkin uskaltavan olla sellainen. Kaikki me olemme ihmisiä, vahvuuksinemme ja heikkouksinemme.

Haluan omalla esimerkilläni rohkaista, motivoida ja innostaa sinua pitämään itsestäsi huolta, vaikeinakin hetkinä. Oma elämäni on ihan tavallista ihmiselämää, jossa on hyviä ja huonoja päiviä. Miksi sinultakaan vaatisin mitään sen kummempaa.

Kun valmennan, se ei koskaan ole yksisuuntaista yksinpuhelua, vaan vuorovaikutuksellista yhteistyötä valmennettavan kanssa. Jotta valmennukseni arvot – yksilöllisyys, elämänmakuisuus, kokonaisvaltaisuus ja läsnäolo – toteutuvat, minun on oltava aidosti kiinnostunut valmennettavan elämästä ja oltava valmennettavaa varten. Se on minulle sydämenasia.

Jokainen toki kaipaa eri tavoin vuorovaikutusta ja yhteydenpitoa, toinen enemmän ja toinen vähemmän, ja se onkin jokaisesta itsestä kiinni, miten paljon kukakin haluaa minun olevan läsnä. Olen matkassa mukana koko ajan, juuri sen verran kuin valmennettava haluaa. 

”Onnistuja on se, joka nousee aina yhden kerran enemmän kuin on kaatunut” on oma mottoni, josta toivon sinunkin löytävän ohjenuoran elämääsi.

Opettajuus ja kasvatusalan ammattitaito ohjaavat tapaani valmentaa melko paljon ja vuodet opettajana ovatkin äärettömän tärkeä osa ammattitaitoani kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentajana. 

Liikunta-ala on ollut aina lähellä sydäntäni, ja jo ennen varsinaisia valmentajan töitä ohjasin ryhmäliikuntatunteja liikuntakeskuksessa ja kehitin omatoimisesti osaamistani liikunnan ja hyvinvoinnin saralla.

Vuosien varrella olen syventänyt osaamistani entisestään opiskelemalla sekä ravitsemusta, liikuntaa että mielen valmentamista. Minulle tärkeää on vahvistaa osaamistani jatkuvasti ja pitää tietotaitoani ajan tasalla. 

Tietoa on maailmassa yllin kyllin, mutta sitä pitää myös osata käyttää oikein. Kokemustietoa ei voi väheksyä, sillä ainakaan vielä ei ole keksitty yhtä ohjenuoraa, joka sopisi ihan jokaiselle. Kokemustiedon taustalla työtäni ohjaa vahvasti tutkittu tieto, kuten esimerkiksi näyttöön perustuvat lihaskuntoharjoittelun periaatteet ja ravitsemustiede.

 • hyvinvointivalmentaja / yksityisyrittäjä 11/2017-
 • kasvatustieteen maisteri 2010 (Tampereen Yliopiston Opettajankoulutuslaitos)
 • personal trainer 2017 (Fitfarm)
 • voimavalmentaja 2018 (Spartan Academy)
 • lukuisia kursseja liikuntaan liittyen, mm. kahvakuula, liikkuvuus, toiminnallinen harjoittelu, kuntotehinyrkkeily (Spartan Academy)
 • 2-tason fitnessvalmentaja 2020 (Suomen Fitnessurheilu ry)
 • ratkaisukeskeinen valmentaja, life coach 2021 (Life Coach Academy)
 • ravitsemustieteen perusopinnot 26 op 2020-2022 (Itä-Suomen avoin yliopisto)
 • 2019-2021 sekä 2023- FITFARMilla valmentajana ja ketogeenisen ruokavaliovalmennuksen asiantuntijana sekä Pysäytä herkkukierre- ja Salistartti -valmennusten suunnittelijana ja valmentajana 2019-2022
 • ryhmäliikunnanohjaaja 2010-2016 (Forever Club)
 • luokanopettaja v. 2011-2019 (Hämeenlinna) 

Haluan elää joka päivä täysillä. Se ei tarkoita, että joka päivä tekisin jotain ihmeellistä, mutta joka päivä herään uuteen aamuun sillä ajatuksella, että tästä tulee ihan huikea päivä. Välillä tulee, välillä ei, mutta joka päivä olen antanut sille mahdollisuuden.

Pääosa arjestani on ihan tavallista elämää, mutta juuri se tekee elämästä nautinnon arvoisen. Pienissä asioissa on hyvän mielen salaisuus. Tämän kun oivaltaa, voi joka päivän elää täysillä ja elämästä nauttien.

”Elää, kuten opettaa”.

Rakastan liikkumista, monipuolista liikkumista!

Liikunnan saralla olen kasvanut ensin joukkuepelaajana lentopallon parissa aina reilu 20-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen innostus vei yhä enenevässä määrin kuntosalille ja ryhmäliikunnan pariin. Kestävyyslajeista juoksu, hiihto ja pyöräily ovat aina olleet tärkeitä vapaa-ajan lajejani ja ovat niitä edelleenkin.

Monen yhteensattuman kautta ajauduin fitnessiin, ja kisasinkin vuosina 2018 ja 2019 body fitnessin SM-kilpailuissa sijoittuen sijoille 11. ja 10. Fitness jäi, mutta lihaskuntoharjoittelun kipinä ei sammunut.

Liikunta on ollut lapsuudesta asti osa elämääni ja se on edelleen iso osa arkeani. Tällä hetkellä olen liikunnan suhteen kaikkiruokainen, enkä varsinaisesti kilpaile missään lajissa. En identifioi itseäni mihinkään tiettyyn lajiin tai genreen, vaan pidän siitä, että voin liikkua monipuolisesti ja että se on kivaa. Tätä sanomaa haluan jakaa muillekin.

Luonto on minulle äärettömän tärkeä paikka ja palaudun parhaiten, kun pääsen metsään tallustelemaan ja nuotiolle nauttimaan kupposen nokipannukahvia.

Ainakin kerran vuodessa on pakko päästä rauhoittumaan ja lataamaan akkuja Lapin erämaiden syleilyyn. Vaeltaminen kaikessa hiljaisuudessa keskellä luonnon ei-mitään on parasta terapiaa omalle mielelle ja kehollekin, vaikka rinkka välillä painaakin.

On tärkeää löytää itsestään kaikki puolet, jotka ovat itselle merkityksellisiä ja toteuttaa niitä. Ekstroverttinä ilopillerinä on ihan kiva välillä vetäytyä kuoreensa ja painua luontoon, pois kaikesta arjen vilinästä.

Näin minusta tuli hyvinvointivalmentaja

Oli kevät 2017 ja olin juuri jäänyt kesälomalle kutsumusammatistani, luokanopettajan työstä. 6,5 vuotta opettajana jo työskennelleenä otin reilu kahden kuukauden kesäloman ilomielin vastaan. Vaikka moni alaa kokematon ajattelee, että opettajien lomat ovat aivan liian pitkät ja työpäivätkin vain muutaman tunnin mittaisia, totuus on toinen. Työmäärä kasvoi vuosien aikana jatkuvasti ja se varsinainen työ, opettaminen, alkoi jäädä yhä useammin muiden tehtävien jalkoihin. Huomasin myös muuttuneeni väsyneemmäksi ja kärttyisemmäksi työpäivien jälkeen sen vuoksi, etten saanut työssäni tehdä kunnolla sen ydintä – opetustyötä.

Kesälomilta palattuani minulla oli yksi huikea visio mielessäni: opiskelisin personal traineriksi ja alkaisin tehdä valmennushommia opettajantyön ohessa. Näin pääsisin käyttämään koko potentiaaliani ja osaamistani, jota en opettajana voinut täysin hyödyntää. Halusin tehdä sitä, mitä eniten rakastin ja missä olin taitava – opettaa. Lisäksi opettamishaluakin vahvempana sydämeni sykki auttamiselle ja ihmisten kasvattamiselle kohti omaa täyttä potentiaaliaan. 

Vuoden 2017 marraskuussa alkoi elämässäni uusi vaihe sivutoimisena yrittäjänä, personal trainerina. Yrityksen nimeksi valitsin FullFocus PT Saila Hilvola, jossa FullFocus -sanapariin kiteytyy valmentamiseni ydin: valmennus keskittyy kokonaisuuteen ja minä keskityn asiakkaaseen täysillä, olen asiakasta varten.

Vihdoin tunsin tekeväni työtä, johon minut oli oikeasti luotu! Vaikka opettajatöiden jälkeen olisin ollut kuinka uupunut tahansa ja kokenut jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta, illat valmennettavien kanssa antoivat minulle valtavasti elinvoimaa ja energiaa. Lukuisat onnistumiset ja kasvutarinat vahvistivat entisestään tunnettani siitä, että ihmisten auttaminen paremminvoiviksi on missioni, elämäntehtäväni. 

Kahden työn tekeminen alkoi kuitenkin syödä omia voimavarojani kaikesta valmennusinnosta huolimatta, joten tiesin, että näin en voisi jatkaa kovin pitkään. 

Mielessä alkoi kyteä vahva ajatus alanvaihdosta. 

Suvivirren soitua keväällä 2019 aloin siivota luokkaani ja tyhjentelin kaapeista omia tavaroitani. Olin jäämässä vuoden virkavapaalle kokeillakseni, miltä tuntuisi olla kokoaikainen yrittäjä. Tiesin, etten tulisi enää palaamaan luokan eteen ainakaan opettajan roolissa. Olin jotenkin hyvin helpottunut, mutta samaan aikaan hieman kauhuissani. Yrittäjyys on aivan eri asia kuin palkkatyö. Muutos oli kuitenkin tehtävä, jotta pystyin itsekin voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin. 

Työt päätoimisena yrittäjänä alkoivat vauhdilla! Oman yritykseni töiden lisäksi sain työtarjouksen Fitfarmilta, jossa kaivattiin ketogeeniselle dieetille verkkovalmennukseen valmentajaa. Olen aina halunnut haastaa itseäni ja kehittyä lisää, joten otin työtarjouksen vastaan ja tätä sivutyötä teinkin ensin 2,5 vuoden ajan ja pienen tauon jälkeen palasin KETO+ -valmennuksen päävalmentajaksi keväällä 2023. En allekirjoita hätäratkaisuna toteutettuja pikadieettejä, mutta järkevästi suunnitellut ja terveellisillä ruokavalionnoilla toteutetut dieettijaksot osana pitkän tähtäimen painonpudotusta kylläkin. Dieettivalmennuksissakin haluan auttaa ihmisiä onnistumaan pysyvästi – ei saamaan pelkkiä hetkellisiä pikavoittoja.

Vuoden 2020 alussa toiminimi muuttui osakeyhtiöksi ja niin yrityksen nimi, logo kuin nettisivutkin kokivat muutoksen. Aiemmin hieman kova ja kuntosalitreenaamista painottava ilme muuttui helposti lähestyttävämmäksi ja lempeämmäksi, kasvua korostavaksi. Paremmin valmennusfilosofiaani kuvaavaksi.

Lue tarina logon takaa.

Olin opiskellut sekä fitnessvalmentajaksi että ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi ja pian huomasin, että 2017 aloittamani polku valmentajana tulisi jatkumaan vahvemmin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parissa, kuntosalin ollessa vain pieni siivu valmennustyössäni.

Koin, että minulla on eniten annettavaa heille, jotka syystä tai toisesta ovat hukanneet oman hyvinvointinsa ja jotka haluaisivat voida paremmin. Kokonaisvaltaisesti. Taustani kasvattamisen ja opettamisen parissa oli koko ajan luonut pohjaa tälle suunnalle. En taida uskoa kohtaloon, mutta jonkinlaiseen asioiden järjestymiseen kylläkin ja siksi minusta tuntuu, että opettajaksi ryhtymisellä oli tarkoituksensa. Minun oli tarkoitus ensin opettaa ja kasvattaa lapsia, jotta voisin myöhemmin valmentaa aikuisia. 

Työ yksinyrittäjänä antaa, mutta myös ottaa, paljon. Kun alkuvuodesta 2024 eteeni tupsahti mahdollisuus hypätä FITFARMin huikeaan valmennustiimiin kokopäiväisesti, en voinut jättää tarttumatta tilaisuuteen.

Ja tässä sitä nyt ollaan, omassa potentiaalissani, kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäjänä ja ihmisten auttajana. Pienimuotoisesti oman yritykseni nimissä, ja laajemmin FITFARMin tiimissä.

Haluan tehdä työtä, jonka vaikutukset kantavat kauas. Haluan tuoda hyvinvointivalmennuksen kentälle uutta lähestymistapaa, joka korostaa mielentaitoja jopa enemmän kuin konkreettista toimintaa.

Haluan olla helposti lähestyttävä, lämminhenkinen ja ymmärtävä kumppani ihmisten paremminvointimatkoilla sekä tarjota ammattitaitoista, mutta silti inhimillistä ja elämänmakuista valmennusapua, rennosti ja ratkaisukeskeisesti. Pienellä huumorilla höystettynä.