FullFocus Coaching – Tarina logon takana

FullFocus Coaching – Tarina logon takana

Vuoden 2021 alusta alkaen yritykseni vaihtui osakeyhtiöksi, jonka vuoksi yrityksen nimikin hieman muuttui. Tämä oli toivottu muutos, sillä aiempi nimi FullFocus PT Saila Hilvola rajasi mielikuvaa valmennustyöstäni pelkästään personal trainingin puolelle.

Nimi ei huomioinut riittävästi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja laaja-alaisen valmentamisen roolia työssäni, joten nimi muuttui, säilyttäen kuitenkin sen tärkeimmän – FullFocus. Tähän sanapariin kiteytyy valmentamisen ydin: valmennus keskittyy kokonaisuuteen ja minä keskityn sinuun täysillä, olen sinua varten.

Samalla, kun vaihtui yrityksen nimi, vaihtui myös logo. Uudessa logossa halusin olevan elementtejä vanhasta, mutta halusin sen kuvastavan aiempaa enemmän yritykseni arvoja: yksilöllisyys, kokonaisvaltaisuus, elämänmakuisuus ja läsnäolo. Lisäksi vanhan logon voimaa ja kovuutta huokuva tunnelma sai vaihtua lempeämpään ja rauhallisempaan olotilaan.

En sano, etteikö minulta edelleen saisi kunnon takamuksille potkua ja heittoa äärirajojen yli, mutta niiden rinnalla haluan painottaa myös pehmeämpää puolta valmennustyössäni.

Katse

Kun katsot logoa tarkkaan, saatat huomata siinä sinua tuijottavan katseen. Tämä katse, jonka halusin ehdottomasti vangita aiempaankin logooni, sai paikkansa myös uudesta logosta. Silmä kuvastaa sitä, että valmentajana olen kiinnostunut siitä, mitä sinulle kuuluu, seuraan etenemistäsi valmennuksen aikana ja tarvittaessa olen tiukan katseen omaava piiskurikin, jos sitä minulta toivot.

Tuo silmä ilmentää myös valmentajan istumista olkapäälläsi: tämän ajatuksen heittää lähes jokainen valmennettava ilmoille, kun kysyn, miksi lähdit valmennukseen. Syynä monesti on se, että tarvitsee jonkun, jolle voi olla niin sanotusti tilivelvollinen. Lisäksi silmä merkitsee katsetta tulevaisuuteen: vain tulevaisuuttaan voi rakentaa, joten katse on aina eteenpäin.

FullFocus Coaching

Kasvu

Silmän ympärillä on ylöspäin kurkottava lehti. Sen merkitys kiteytyy kasvun asenteeseen. Siihen, että kaikki muutos on mahdollista ja jokaisella on mahdollisuus kasvaa täyteen potentiaaliinsa, jos viitsii nähdä sen eteen hiukan vaivaa. Lehti ilmentää myös elinvoimaa ja hyvää oloa, joita valmennuksissa tavoitellaan. Luontoa rakastavana ihmisenä lehti symboloi myös kaikkea sitä, mitä luonnossa on ihan sellaisenaan ja joita sinussakin on: kauneutta, viisautta, rauhaa ja hiljaisuutta. Tähän linkittyy myös valmennuspalvelumme yhdessä Anu Harjun kanssa Elämänkulkijoiden nimissä.

Kohde

Logoa kiertää ympyränmuotoinen kehä. Siihen kätkeytyy kaiken ydin ja samalla kaiken kokonaisuus. Siis kaikki. Vaikka hetkellisesti valokeila kohdistettaisiinkin johonkin tiettyyn osa-alueeseen, valmennuksessa ei koskaan unohdeta kokonaisuutta. Sinä olet kaiken keskiössä ja valmennus rakennetaan sen mukaan, että se sopii juuri sinulle ja vie kohti sinun tavoitteitasi.

Ympyrä ei kuitenkaan ole suljettu. Miksi ei? Se on avoin siksi, että kasvaakseen ja kehittyäkseen jokaisen tulee joskus astua pois tutulta mukavuusalueelta ja tehdä asioita, jotka tuntuvat itselle vierailta, oudoilta, ehkä jopa pelottavilta. Vain siten voi oppia uutta ja laajentaa omaa mukavuusaluettaan. Minää ei kannata rajata liiaksi, vaan antaa sille tilaa kasvaa. Yhtälailla välillä on hyvä päästää joistain asioista irti ja antaa niiden mennä. Kaikkea ei tarvitse kantaa mukanaan.

Suuntana tavoitteet – kohteena kokonaisuus. Tämän sanoman haluan logosta välittyvän kaiken edellä kuvatun ohella. Katse eteen ja suupielet ylöspäin, kuten Elastisenkin laulussa sanotaan.