FullFocus Coaching - Hölkkäklubi

Juoksukoulu Hämeenlinna 2024

Hölkkäklubi vasta-alkajille

Onko haaveenasi jaksaa hölkätä edes osa lenkkimatkastasi?

Hyvän mielen juoksukoulu Hämeenlinnassa alkaa pian!

Hölkkäklubi ei ole mikä tahansa juoksukoulu, vaan nimensä mukaisesti tässä juoksukoulussa pääpaino on hölkkäämisessä ja kurssi on suunnattu täysin aloittelijoille.

Juoksukoulun harjoituskerrat pidetään Hämeenlinnan kanta-kaupungin alueen monipuolisissa lenkkeilymaastoissa (ei asfaltilla).

Hölkkäklubi Ahvenistolla

Kävelystä hölkälle – hyvällä mielellä hölkästä nauttien

Juoksukoulun tavoite ja kesto​

Hölkkäklubi -juoksukoulun päätavoitteena on saada sinut kokeilemaan rohkeasti hölkkäilyä ja kehittämään hölkkäkuntoasi siten, että voisit ainakin osan lenkeistäsi edetä hölkkäaskelin.

Tavoitteena on myös oppia turvallinen ja taloudellinen juoksutekniikka, jotta hölkkäilyinto ei kaadu kehon kipuiluihin esimerkiksi turhien liikemallien tai virheellisen askeltekniikan vuoksi tai siihen, että hölkkä tuntuu liian raskaalta juoksutyylin vuoksi.

Valmennus kestää 6 viikkoa.

Joka viikko on yhteinen 1 h yhteisharjoitus.

Juoksukoulu Hämeenlinna – Aikataulu

ma 22.4. klo 18.00-19.00 Sammonpuisto (Louhentie 14 kohdalla): Hölkkääjän alkulämmittely, lempeä lähtötasotesti, hölkkätekniikkaa 1

ma 29.4. klo 18.00-19.00 Sammonpuisto: Hölkkätekniikkaa 2, keskivartaloharjoitteita, lyhyt lenkki

ma 6.5. klo 18.00-19.00 Sammonpuisto: Hölkkätekniikkaa 3 lyhyellä lenkillä tasamaalla, hölkkääjän lihaskuntoharjoitus

ma 20.5. klo 18.00-19.00 Ahvenisto: Yhteislenkki pururadalla

ma 27.5. klo 18.00-19.00 Tervaniemi: Yhteislenkki polulla

ma 3.6. klo 18.00-19.00 Sammonpuisto: Lempeä lopputesti, vauhtileikittelyä, hölkkääjän kehonhuolto

Tunneilla oli kiva rento tunnelma, vaikka töitä tehtiinkin. Erityisen ansiokasta minusta oli se, että kaikki harjoitteet olivat sellaisia, että jokainen pystyi niihin osallistumaan ja hiomaan tekniikkaansa vaikka juoksukunto ei kummoinen olisikaan. Nämä ovat niitä huonoksi liikkujaksi itsensä kokevan pelkoja.

Kevään 2022 hölkkäklubilainen

Olet huikea ammattilainen. Lisäksi itselleni hyvin tärkeää on fiilis. Huokut hyvää energiaa ja päämäärätietoisuutta, samalla olet hyvin kannustava ja kiva kaikille.

Kevään 2023 hölkkäklubilainen

Todella selkeästi kerrottu ja näytetty tekniikoita. Myös huumoria löytyy, joka omalla kohdalla ainakin auttoi eteenpäin.

Kevään 2023 hölkkäklubilainen

Mitä Hölkkäklubi sisältää?​

  • Viikoittaiset yhteisharjoitukset

Yhteisharjoituksissa keskitytään kattavasti hölkkäilyssä huomioitaviin asioihin, kuten tekniikkaan, lihaskuntoon, kehonhuoltoon ja oman tuntemuksen kuulosteluun lenkkivauhdin säätelijänä. Tutustumme erilaisiin maastoihin hyödyntäen Hämeenlinnan monipuolisia lenkkeilykohteita. Ei hätää, sinun ei todellakaan tarvitse jaksaa vielä hölkätä, sillä harjoituksissa ei hölkätä koko aikaa ja sitten, kun hölkätään, kukin omalla vauhdillaan.

  • Vapaa-ehtoisesti toteutettava harjoitusohjelma lenkkeilykunnon kehittämiseen, sekä videot juoksua tukevaan lihaskuntoon sekä lämmittelyyn.
  • Ryhmän yhteinen whatsapp-ryhmä, jossa saa fiilistellä omatoimiharjoituksia sekä kysyä valmentajalta kurssin aikana.
  • Alku”testi”, josta muodostuu vertailupohja jokaisen omalle kehitykselle. Alkutesti ei ole verenmaku suussa juoksemista, vaan matalan kynnyksen lenkki oman lähtötason selvittämiseen. Lopussa sama testi tehdään uudelleen.

Juoksukoulu, jossa jokainen on riittävän hyväkuntoinen!

Kenelle juoksukoulu Hölkkäklubi on tarkoitettu?​

Kurssi on suunnattu sinulle, joka haluaisit kehittää lenkkeilykuntoasi ja hölkätä ainakin osan lenkkimatkastasi, mutta tarvitset alkuun pääsemiseksi tsemppausta ja vertaistukea. Lisäksi haluat kehittää hölkkätekniikkaasi lenkkeilykunnon lisäksi.

Kurssille lähtiessäsi sinulla ei tarvitse olla metriäkään juoksukokemusta, vaan riittää, että sinulla on halu kehittyä ja aloittaa hölkkäily. Myös jo jonkin verran hölkänneet ovat tervetulleita kehittämään hölkkäkuntoa entisestään, mutta huomioithan, että ryhmä on suunnattu täysin vasta-alkajille, joten kurssin sisältö on suunniteltu sen mukaan.

Pohjakunnoksi riittää se, että jaksat kävellä reippaasti tunnin ajan. Tämä ryhmä on siis oikeasti hölkkäilyä aloitteleville, joten voit hyvillä mielin tulla mukaan oman kuntotasosi kanssa, vaikka et olisi juossut metriäkään. (Jos hölkkäily on sinulle jo sujuvaa ja hölkkäkunto kunnossa, olet toki tervetullut hiomaan tekniikkaasi).

Kurssilla keskitytään kestävyyskunnon kehittämisen ohella todella paljon juoksutekniikkaan, joten saat asiantuntevaa ohjausta heti ensiaskeleista lähtien. Näin hölkkäily on turvallista ja tehokasta sekä ennen kaikkea miellyttävää.

Ryhmässä vallitsee tsemppihenki, eli ei kilpailla toisia vastaan, vaan jokainen kehittyy omalla tasollaan ja omaa vauhtiaan yhdessä muiden kanssa.

Yhteisharjoituksissa huomioidaan eri tasoiset lenkkeilijät, joten ei hätää, pysyt mukana kyllä.

Tämä oli mulle henkilökohtaisesti ihmeellinen elämys. Käsitykseni, että luulin juoksun olevan kamalaa/kamalan vaikeaa ja itseni olevan siihen kykenemätön, muuttui kurssin aikana. Mielestäni huikea saavutus muutamassa viikossa. Suurkiitos opelle!


Kevään 2022 hölkkäklubilainen

FullFocus Coaching - Hölkkäklubi
Valmentaja Saila Hilvola kannustaa ja innostaa positiivisella meiningillä ja huomioi kaikentasoiset hölkkääjänalut.

Lähde mukaan iloiseen juoksukouluun ja tee hölkkähaaveestasi totta vielä ennen talvikautta!

Juoksukouluun mahtuu enintään 20 hlö. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta 99 €

Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Kurssi toteutuu, mikäli osallistujia on vähintään 10.

Jos tulee mitä tahansa kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä.

Voit maksaa juoksukoulun myös Smartum-liikuntaedulla tai Epassilla.