Ligan tarina

Itsensä löytänyt, elinvoimainen nainen – Ligan tarina

Joskus saattaa tuntua siltä, että on ihan hukassa ja jumissa omassa elämässään. Kaikki ei tunnu olevan kunnossa eikä olo ole elinvoimainen, mutta ei oikein tiedä, mikä on pielessä ja missä piilee pahan olon syy. Lue Ligan itsensä kertoma tarina matkastaan väsyneestä, itsensä hukanneesta ja suruntunteen piilottaneesta suorittajasta kukoistavaksi ja elinvoimaiseksi, itsensä löytäneeksi naiseksi, joka osaa sanoa EI, asettaa rajansa ja kohdata tunteensa hyväksyvästi.

Tällä hetkellä tunnen olevani nainen, joka tietää kuka hän on, missä hän on ja mitä hän haluaa. Sisäinen rauha on vallannut minut! Olen löytänyt omat rajani!

– Liga

Rikki-poikki-halki-burnout vai mikä?

Kun tällä hetkellä katson taakse, sinne mistä tulin tähän hetkeen, sieltä vilkuttaa sellainen suorittajatyyppi, joka potee kiltin tytön syndroomaa, eikä osaa aavistaakaan miten iso sana ”suru” voikaan olla.

Muutama vuosi sitten minut valtasi äärimmäinen väsymys. Aina vaan olin väsynyt, eikä mikään innostanut, mutta varsinaista syytä en löytänyt. Elämä jatkui samaa oravanpyörää. Samaa rataa joka päivä ja viikko: työ, kotiaskareet, liikunta… Aina kiire ja meno päällä.

Ainoa uusi ja merkityksellinen asia elämässä oli koiranpentu Duron. Hän sai minua liikkeelle ja hiljalleen myös aloin näkemään, mihin kaikkialle energiaani annoinkaan, sillä energiaa piti riittää ensisijaisesti Duronille.

Eräänä päivänä sain viestin FullFocus Coachingilta, että olen osallistunut arvontaan ja voittanut ilmaisen coaching-tapaamisen eli tunnin mentaalivalmennuksen. Olin innoissani, mutta hieman epävarma. Onko se nyt tarpeellinen minulle vai voinko antaa sen ystävälle? Jokin sai minut kuitenkin kokeilemaan.

Aika kohdata itsensä

Siitä hetkestä, kun olin päättänyt kuitenkin ottaa voitetun coachingtapaamisen vastaan itselleni, ei mennyt kauan, kun istuin Sailan olohuoneessa itkien.

En voinut käsittää mitä minulle oli tapahtunut! Jonkinlainen matka itseni kanssa oli alkanut.

Matkaani mahtui monta askelta. Huvittavin oli ehkä se, kun pidettiin Sailan kanssa ”oppitunti” ruokakaupassa. Alkoi jo vähän upota jokin viesti ja alkoi naurattaa itseänikin, kun kuuntelin toistavani Sailalle kymmenettä kertaa kauppareissulla, kun tarkoitus oli miettiä minulle hyviä valintoja: ”Ei meijän Kimmo tykkää tästä… Ei meijän Kimmo syö tätä… Ei meijän Kimmolle… En viitsi ostaa itselle, koska meijän Kimmo ei…” Kauppareissulta löysin naisen, joka oli itseltään kateissa. Tätä asiaa jäin itsekseni käsittelemään.

Koko itsetutkiskelun matkan aikana, jokaisen uuden asian äärellä oli aina mukana Duron. Duron peilasi minulle ajankäyttöäni, ihmissuhteita, prioriteetteja ja sitä kuka minä olen itselleni. Ja sitten kun kohtasin yllättäen Duronin menetyksen, minulle paljastettiin ovi, jota en ollut osannut itse avata.

Seuraava askeleeni oli Sailan Elinvoimainen -etäryhmävalmennus. Valmennus ei vaatinut minulta mitään. Ei suorittamista, ei laihduttamista, ei liikuntaa, joten tuntui matalalta kynnykseltä lähteä mukaan.

Tunteiden käsittely –osiossa, kun vuorossa oli tutkia surua, tajusin että tässä oli se minun oveni, se, jota en ollut avannut, mutta joka piti nyt avata.

Suru. Niin lyhyt sana, jonka sisälle voidaan laittaa ihmisen kokoinen tarina. Päätin mennä siitä ovesta ja ymmärtää mitä suru merkitsee minulle? Olin haudannut niin monta kertaa surun tunnetta syvälle sisääni, jotta se ei valtaisi osia elämästäni, jotta en tuntisi että istun oravanpyörässä, jota en jaksa enää edes pyörittää. Olin piilottanut itseni surun sisälle.

Hengitä, kaikki on hyvin

Duron oli vetänyt tulpan irti ja Saila oli vieressä.

Kaiken tämän mukana vapautui, selkiytyi ja kirkastui niin monta asiaa. Nyt sitä ovea ei ole enää edes olemassa.

Tähän matkaan kuului monta enkeliä, monta merkityksellistä tienviittaa ja erilaisia säätiloja.

Päällimmäisin tunne juuri nyt on kiitollisuus. Olen kiitollinen itselleni matkasta, jonka tein itseni kanssa ja erityinen kiitos Sailalle, joka tarjosi minulle henkisen tilan, peilin ja tuen tämän matkan tekemiseen.

Liga

Ligan tarina

Miten elinvoimainen sinä olet?

Elinvoimaisuus ei ole persoonallisuudenpiirre eikä synnynnäinen lahja, vaan se on tunne, jota voi itse kehittää, vahvistaa ja ylläpitää. Tunne siitä, että minä pystyn, jaksan, voin ja haluan. Jos on elämässäämn hukassa, jumissa tai suvantovaiheessa, on elinvoimaisuuskin usein kadoksissa.

Oman elinvoimaisuutensa, itsensä ja oman polkunsa löytämiseksi tärkeintä on se, että saa tulla kuulluksi, nähdyksi ja autetuksi. Yksin ei tarvitse yrittää selviytyä ja päästä eteenpäin. Apua on saatavilla matalalla kynnyksellä: riittää, että laitat minulle viestiä ja katsotaan, miten voin olla avuksesi.

Tutustu Personal Training– ja Coaching-palveluihini – autan sinua mielelläni. Valmennus räätälöidään aina sinun tarpeidesi mukaan yksilöllisesti. Tulossa olevia ryhmävalmennuksia voit seurata Ajankohtaista-sinulta.

Lue lisää, mitä tarkoittaa henkilökohtainen valmennus.

Ota rohkeasti ensimmäinen askel ja ota yhteyttä – se ei maksa mitään eikä sido mihinkään, mutta saattaa olla alku elämäsi matkalle.